Project uitgelicht: Agrifac

P1080944-300x225Agrifac, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van de beste spuitmachines en bietenrooiers. Inmiddels bereiken ze hun klanten wereldwijd en zijn ze een van de meest succesvolle bedrijven binnen de Excel-groep, waartoe ze behoren. Agrifac maakt sinds een jaar gebruik van Merkato.

Quootz was benieuwd naar hun verhaal achter de keuze voor Merkato en hoe ze Merkato tot nu toe hebben ervaren, en ging op bezoek bij Agrifac in Steenwijk. We spraken met Frank-Jan Evers, plantmanager van Agrifac, en Roelof van ’t Ende, productmanager en verantwoordelijke voor de implementatie van de configurator. Twee handen op een buik, wanneer ze praten over de software.

“De gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige implementatie waren voor ons de doorslaggevende punten.”

“We hebben Merkato aangeschaft, omdat er binnen onze spuitmachines vele combinaties mogelijk zijn voor de inrichting, maar niet alle combinaties in de werkelijkheid mogelijk zijn. We kregen vaak verkeerde orders met combinaties die niet op elkaar aansloten en zochten hiervoor dé oplossing. Merkato zorgt ervoor dat er binnen de configurator alleen goede orders uitkomen, omdat we alle productkennis in het systeem hebben ingevoerd, vertelt Frank-Jan”

“Bijna een jaar geleden begon onze weg met Quootz. Via mond-op-mond reclame kwamen we in contact met Bas Könst. Na eerdere research bij de concurrenten werd ons duidelijk dat we voor Quootz moesten gaan. Het inrichten van Merkato gaat veel gemakkelijker en het is een stuk goedkoper dan de concurrenten. “Het is niet alleen de software die goedkoper is, maar zeerzeker ook de implementatieperiode die eraan vastzit. Bij Quootz ben je ongeveer een week aan training kwijt, terwijl dit bij hun concurrenten al snel weken is. De gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige implementatie waren voor ons de doorslaggevende punten.”

“We hebben nu een koppeling tussen Merkato en Exact en hebben dus geen foute orders meer. Ons doel, dat is ontstaan mede dankzij Merkato, is om binnen een halfjaar al onze medewerkers te laten werken met de configurator en alle orders online laten maken. Wanneer de Condor spuitmachine goed loopt via de configurator, gaan wij onze andere machines ook verwerken binnen Merkato.”

“Toen we eenmaal met Merkato begonnen te werken, viel ons dit erg mee. Ik had zo’n 2 dagen training en daarnaast regelmatig mail- of belcontact met Bas en Christiaan. De software is laagdrempelig en dat is fijn. De software is daardoor bereikbaar voor iedereen. Wanneer Bas en Christiaan niet goed bereikbaar waren, mailden ze dit naar me en kon ik mijn vraag sturen via de mail. Binnen 24 uur had ik altijd netjes een mail terug”, vertelt Roelof. “Toen we de Condor in Merkato gingen zetten, ging dit vrij vlot; de productarchitectuur was goed alleen werden we ons weer bewust van alle afhankelijkheden die er tussen de te kiezen varianten, accessoires en opties zijn. Dit inzichtelijk krijgen, kostte relatief veel tijd en deed ons tevens beseffen dat een configurator inmiddels een noodzaak was om foutloos een machine te kunnen samenstellen.”

P10809461-300x225

“Ze mailen zelf ook. Als ze weinig activiteit op de server zien, dan vragen ze waarom dit is”, vertelt Frank-Jan. “‘Schiet eens op met die handel en wanneer je ergens mee zit, dan komen we je helpen’, hebben ze wel eens naar ons gecommuniceerd. Bas en Christiaan zijn recht door zee en willen dat er serieus wordt gehandeld met Merkato. Ze bekijken de invoering in Merkato zelf ook en wanneer ze fouten of verbeterpunten zien, laten ze je dit direct weten. Ze zijn niet alleen bezig om die handel te verkopen, maar ze willen er ook wat van maken. Dat is belangrijk, en leuk.”

“De sterke punten van Quootz zijn de persoonlijke aandacht, de actieve houding en de kleine opstelling van het bedrijf”, vertellen Frank-Jan en Roelof. “Zolang wij in contact kunnen blijven met de directeur, vinden we dat positief. De sterke punten van Merkato zijn de gebruiksvriendelijkheid, de laagdrempeligheid en de prijs, waarmee je veel bereikt! Quootz moet hun laagdrempeligheid behouden. Dat is een groot voordeel en daarom verkoopt Merkato nu zo goed en beter dan hun concurrenten. ”

“Hierdoor raden wij Merkato van Quootz van harte aan voor andere bedrijven”, voegt Frank-Jan er nog aan toe.

Voor Agrifac koppelt Merkato met;

Want to know what Quootz can do for you?

Request a demo