Project Uitgelicht : Karhof

P1090034Sinds 1938 is het bedrijf Karhof actief binnen de carrosseriebouw. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste carrosseriebedrijven, met twee vestigingen in Nederland, te weten Purmerend en Nieuw-Vennep. Karhof maakt deel uit van de combigroep carrosseriebrouwers. Sinds twee jaar gebuikt Karhof de software van Quootz.

Quootz bezocht Gert-Jan Karhof en sprak met hem over zijn ervaringen met Merkato. Samen met zijn neef is Gert-Jan in de voetsporen van zijn grootvader getreden als algemeen directeur van het familiebedrijf. Gert-Jan was zelf verantwoordelijk voor de implementatie van de configurator.

“Toen ik twee jaar geleden een mail kreeg waarin Merkato werd uitgelegd, was ik erg enthousiast. We hadden al tien jaar een ander systeem waarmee wij onze offertes in maakten, maar ons systeem raakte gedateerd en we kregen er steeds meer problemen mee. We waren op zoek naar flexibiliteit en Quootz kon ons dat bieden. Quootz kon de gegevens van mijn oude systeem gemakkelijk inlezen. Dit demonstreerden ze tijdens de eerste meeting direct aan ons en dat deden ze op op zo’n overtuigende en simpele manier, dat het mij ook overtuigde de software aan te schaffen. Ik heb niet meer naar andere aanbieders gekeken, vertelt Gert-Jan.”

‘Dit lieten ze tijdens de eerste meeting aan ons zien en ze deden het op zo’n overtuigende en simpele manier, dat het mij ook overtuigde de software aan te schaffen’

“Merkato kun je koppelen aan je werkvoorbereiding en dat soort zaken, maar dat was niet mijn primaire doelstelling. De flexibiliteit sprak mij aan en dit was de reden waarom ik Merkato in eerste instantie heb gekocht. Flexibiliteit zit in het systeem en hierdoor is het laagdrempelig. Het invoeren van de productkennis kan met een minimum training door het bedrijf zelf gedaan worden en de informatie kun je gemakkelijk en snel onderhouden. Je hoeft absoluut geen programmeur te zijn om met Merkato te kunnen werken. In ons oude systeem dat we gebruikten voor de aanschaf van Merkato, zaten te veel opties waardoor het rommelig werd. In Merkato is de informatie nu veel beter geordend, en dus gebruiksvriendelijk.

We hebben in onze producten veel opties die niet samen gaan. De kracht van Merkato is natuurlijk dat het systeem conflicterende configuraties onmogelijk maakt. Daardoor komen er geen foute orders het bedrijf meer in en dit scheelt ons veel tijd. De orders zijn vervolgens makkelijker te produceren. Deze logica en intelligentie zat in ons oude systeem niet.”

‘Ik kreeg goede persoonlijke hulp door Quootz bij de invoer, daar kan ik niet over klagen, maar ik had er eigenlijk iemand vrij voor moeten roosteren’

“De implementatie van de configurator heeft bij mij helaas vertraging opgelopen. De eerste invoer ging erg snel en gemakkelijk, maar omdat ons oude systeem nog werkte en ik ander werk had te doen, heb ik onvoldoende prioriteit gegeven aan de completering van de implementatie. Ik kreeg goede persoonlijke hulp van Quootz bij de invoer, daar kan ik niet over klagen en daar lag mijn vertraging dan ook zeker niet aan. Maar na de aanschaf van Merkato moet je er wel voldoende aandacht aan kunnen geven. Ik had er eigenlijk iemand enige tijd vrij voor moeten roosteren.

De implementatie is nu af en gereed om mee te werken. Ik hoop dat we binnen het bedrijf steeds meer mee zullen gaan werken, dit zal enorm veel tijd schelen bij onze andere werkzaamheden. Nu bellen klanten ons nog en werken we dat uit, maar mijn ideaalplaatje is dat onze dealers zelf inloggen in Merkato en het gewenste product samenstellen en dat wij hier dus niet meer de offertes hoeven te maken. Merkato biedt hier standaard al alle mogelijkheden voor, het is een kwestie van uitrollen”

Combi3000-classic‘Dat is waarschijnlijk zo dankzij de programmeurs, die op een of andere manier het systeem zo in elkaar hebben gezet dat het enorm flexibel is’

“Merkato is een mooi systeem en ik blijf mij verbazen over de flexibiliteit ervan. Wanneer ik iets niet voor elkaar kon krijgen in de software, dan was elk probleem altijd weer snel opgelost. Dat is waarschijnlijk zo dankzij de programmeurs, die op een of andere manier het systeem zo in elkaar hebben gezet dat het enorm flexibel is.

Merkato is in mijn ogen zeer gebruiksvriendelijk, web based, laagdrempelig, modern en met de tijd meegaand. Tevens is het makkelijk om de oude data te importeren uit Excel of uit ons oude systeem.

Daarnaast is Quootz gewoon een leuke en toegewijde club om mee te werken. Ik kan het aanraden.”

Want to know what Quootz can do for you?

Request a demo