Project uitgelicht : Veth

veth-bootVeth Propulsion kiest voor Merkato als Sales Configurator.
Veth Propulsion is een internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. Een familiebedrijf en wereldspeler tegelijk, welke garant staat voor kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is gevestigd in Papendrecht en telt 130 medewerkers.

“het terugdringen van offerte doorlooptijd, uniformiteit van offertes en transparante en eenduidige calculatiemethode”

Met de assemblage en ontwikkeling in eigen huis wordt de kwaliteit van hun producten gewaarborgd. Veth Propulsion werkt volgens de theorie van Lean Manufacturing. Vanuit deze ‘lean’ filosofie is de strategische keuze om een Sales Configurator aan te schaffen een logische stap. De doelen die Veth wil bereiken met een Sales Co nfigurator zijn het terugdringen van offerte doorlooptijd, uniformiteit van offertes en transparante en eenduidige calculatiemethode.

De beslissing om Merkato in te zetten als oplossing, is het resultaat van een uitgebreid marktonderzoek naar geschikte configuratiesoftware. In dit selectietraject heeft Veth Propulsion naast het bekijken van gerenommeerde software leveranciers ook ‘klantspecifieke’ softwareontwikkeling overwogen. Al snel viel de keuze op Merkato van Quootz.174_790_259

Voor Veth Propulsion waren de volgende punten doorslaggevend.

  • Veelzijdigheid van de software; veel functionaliteiten en oplossingsmogelijkheden.
  • De onafhankelijkheid voor de gebruiker; de klant kan het systeem zelf inrichten en wijzigen.
  • Gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van de software; de mogelijkheden om eenvoudig data te importeren, cut&paste, drag&drop.
  • Quootz als een jonge en enthousiaste partij met ervaren personeel.

Bij aanvang van het project heeft Veth Propulsion een termijn van acht weken gesteld, waarna de eerste configurator operationeel moet zijn. Op deze manier kan de organisatie snel overtuigd worden van de meerwaarde van een Sales Configurator. Daarnaast is het ook een bevestiging van de juiste softwarekeuze.

Henk de Jong is aangesteld als beheerder van Merkato. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als Sales & Commissioning Engineer, heeft hij gemiddeld twee dagen in de week gereserveerd om Merkato in te richten. Omdat Henk als Sales Engineer veel kennis heeft van het verkoopproces en tevens beschikt over veel productkennis is er weinig tijd ‘verloren’ gegaan aan intern overleg. Dit is essentieel gebleken voor het succes van een snelle implementatie.

“Merkato is zo geleerd”

‘Merkato is zo geleerd’, aldus Henk, ‘twee dagen de basistraining volgen en je kunt aan de slag. Overleg met collegae, nadenken over en het bespreken van de in te richten offertegenerator en de lay-out bepalen, neemt nog de meeste tijd in beslag’. De laatste twee weken is Henk full time met Merkato aan de slag gegaan en het doel om na acht weken de Configurator operationeel te hebben, is bereikt, inclusief de offerte volgens de nieuwste layout.

vethII1Deze eerste configurator is een voorbeeld voor de overige productgroepen. Daarom is de verwachting dat deze in maximaal de helft van de tijd gebouwd kunnen worden.

Meer informatie over Veth : www.veth.net

Voor Veth koppelt Merkato met:

Want to know what Quootz can do for you?

Request a demo