Project uitgelicht : Landustrie

landustrie-hydrovijzelDe firma Landustrie uit Sneek is vooraanstaand fabrikant van een breed pallet van klantspecifieke producten. Zij hebben gekozen om gebruik te maken van Merkato binnen het bedrijf. Standaardisatie en een grote aandacht voor het logistieke proces zijn kenmerkend voor Landustrie.

In eerste instantie was Landustrie op zoek naar een productconfigurator om automatisch CAD tekeningen te kunnen genereren van een tweetal Engineering to Order producten. Al snel werd echter duidelijk dat Merkato veel meer te bieden heeft en met name ook van grote waarde is in het offerte- en calculatieproces.

Aan veel van de producten van Landustrie moet serieus gerekend worden om tot een juiste dimensionering en calculatie te komen. Alle Excel-spreatsheets, VB-tools en calculatie hulpmiddelen zijn samengebracht in de centrale kennisdatabank van Merkato.

“besparing van enkele dagen gerealiseerd per order”

RTEmagic

Het berekenen van de juiste constructie gebeurt nu voor 4 productgroepen real-time in Merkato. De Time-to-Quote is hiermee van vele uren teruggebracht to minuten. Voor een tweetal producten worden vervolgens ook de CAD-modellen en tekeningen automatisch gegenereerd. Hiermee is een besparing van enkele dagen gerealiseerd per order.

Gedurende het project heeft Landustrie een branchegenoot overgenomen. Er is direct besloten om het volledige productenpakket van dit bedrijf op te nemen in Merkato. Hierdoor is de tijd benodigd voor de verkopers om de nieuwe producten te leren kennen drastisch verkort. Daarnaast heeft men direct in de configurator ingebouwd dat gemeenschappelijke onderdelen in de nieuwe en de bestaande producten gelijkgetrokken werden. Hierdoor wordt enorm bespaard op de logistieke kosten.

Vijzelgemaal_met_reiniger

De stuklijst van de diverse modules wordt in ERP beheerd. De koppeling tussen Merkato en het ERP systeem leest deze in om vervolgens na configuratie op onderdelenniveau de bestellijst samen met de order weer terug naar ERP te sturen.

“deze vooruitstrevende manier van werken past exact in de innovatieve visie van Landustrie”

Een vierde productlijn is opgestart tijdens het Merkato-project. De opdracht aan de ontwerper was om parallel aan zijn technisch ontwerp direct Merkato te vullen. Dankzij deze aanpak waren direct al alle afhankelijkheden inzichtelijk en ontstond er op een heel natuurlijke wijze een flexibel CAD-model van waaruit met Merkato de varianten worden gegenereerd. Ook de offerteteksten, manuals en overige documentatie zijn als integraal deel van het ontwerpproces direct in Merkato geïmplementeerd. Deze vooruitstrevende manier van werken past exact in de innovatieve visie van Landustrie.

De samenwerking tussen Landustrie en Quootz is door beide partijen als zeer prettig ervaren. Het enthousiaste “Merkato-team” bij Landustrie heeft diverse verbeteringen voorgesteld, welke beschikbaar zijn gemaakt in de standaard software, opdat alle klanten van Quootz ervan kunnen profiteren.

Voor Landustrie koppelt Merkato met:

Want to know what Quootz can do for you?

Request a demo